Pagina's

donderdag 19 juni 2014

Restaurant: Señor Frog’s – Orlando, Florida

Restaurant: Señor Frog’s
Adres: 8747 International Dr #103, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Op een van de avonden in Orlando wilden we eigenlijk bij het Italiaanse restaurant Maggiano’s gaan eten bij Pointe Orlando. Toen we daar echter aankwamen bleek er een receptie aan de gang te zijn, met heel veel sjiek geklede mensen. Wij waren nou niet bepaald sjiek gekleed, maar hadden gewoon ons vakantiekloffie aan, met een korte broek en slippers. We besloten dus om later deze vakantie bij Maggiano’s te gaan eten, waarbij we ons dan op zouden kleden, en voor diezelfde avond een ander restaurant uit te kiezen.

We liepen langs verschillende restaurants gelegen aan de International Drive toen we opeens het grote restaurant Señor Frog’s tegenkwamen. Ik had het restaurant tijdens deze vakantie al een paar keer eerder gezien, het viel echt behoorlijk op mijn zijn rieten daken en rode voorkant, en ik wilde nu wel naar binnen gaan om het te proberen. Het zag er erg uitnodigend uit, de subtitel van Señor Frog’s is Food, Fiesta & Souvenirs, en ik was dan ook benieuwd wat het precies voor een restaurant zou zijn.


Bij binnenkomst bleek dat het restaurant uit een aantal verschillende gedeelten bestond. Er was een ruimte met een grote bar, heel feestelijk aangekleed met allemaal gekleurde platen op het plafond en vlaggetjes. Bij de bar stonden ook hele grappige krukken. Het leek net alsof je in je zwembroek of onderbroek zat wanneer je op zo’n kruk zat. Dit vond ik wel heel leuk om te zien.

Verder had het restaurant verschillende podia, waar achteraan een band aan het spelen was en in het midden was een podium met daarop onder andere een beeld van een grote kikker, Señor Frog’s, en op dat podium was die avond een paar keer karaoke aan de gang. Grote plastic bekers met bevroren cocktails werden gedronken en het was een groot feest. Later op de avond zou er ook nog een DJ komen draaien, zodat mensen konden gaan dansen. Het was dus meer een kruising tussen een restaurant en een feesttent of club en dat alles in een Mexicaanse stijl.

Wij kwamen naar het restaurant om te dineren dus werden we begeleid naar een van de tafeltjes. We kregen de menukaarten en ik keek uit naar de gerechten die erop zouden staan. Het menu bestond inderdaad uit wat Mexicaanse gerechten, maar er werden ook heel veel Amerikaanse gerechten aangeboden.


Omdat het een soort van Mexicaans restaurant was besloten we dan ook om iets Mexicaans te bestellen. Mijn vriendin bestelde de Enchilladas, dit waren gevulde tortilla’s met zure room, uien, Zwitserse kaas, bonen en rijst. Een heel bord vol! Zelf bestelde ik de Chimichanga, omdat ik het een grappige naam vond hebben. De Chimichanga was een grote gevulde tortilla met vlees, bonen, rijst en kaas. Geserveerd met een kipsausje, Mexicaanse rijst, guacamole en pico de gallo.

Een Engelse vrouw die een tafeltje voor ons zat begon al behoorlijk dronken te worden. Zij zat daar samen met haar man en had het er steeds over dat ze karaoke wilde gaan doen. Haar man vond het een beetje vervelend en liet haar op een gegeven moment toch gaan naar het podium. De vrouw begon te zingen en het was echt heel erg vals, het klonk gewoon echt niet. Haar man werd steeds roder en na het liedje begon iedereen te klappen, behalve haar man. Hij keek heel stoïcijns en boos voor zich uit toen de vrouw weer aan tafel kwam zitten. Daar heb ik toen echt om moeten laten.



Het eten werd even later geserveerd en het smaakte echt uitstekend! De porties waren heel groot, dus we waren blij dat we geen voorgerecht hadden besteld. Wanneer je een voorgerecht besteld zit je daarna meestal al vol, het gaat er in Amerika wat anders aan toe dan in Nederland wat eten betreft. Toen we het op hadden vroeg de serveerster nog of dat we een dessert zouden willen, maar daar hadden we echt geen ruimte meer voor.

Het eten bij Señor Frog’s was een hele leuke ervaring. Het is weer een keer wat anders dan een gewoon standaard restaurant en het is denk ik ook leuk om, niet te laat op de avond, met kinderen naartoe te gaan. Het eten was goed en de sfeer was top. In Amerika bevindt dit restaurant zich maar in enkele steden, dus wanneer je de kans hebt om hier naartoe te gaan dan zou ik het wel doen.