Pagina's

woensdag 9 juli 2014

Themepark attractie: Radiator Springs Racers, Disney California Adventure – Anaheim, Californië

Themepark attractie: Radiator Springs Racers, Disney California Adventure
Adres: 1313 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Het nieuwste gebied in het Disney pretpark California Adventure in Anaheim is Cars Land. In dit gebied is het hele stadje Radiator Springs precies nagebouwd zoals in de Disney Pixar film Cars. Het project is in juni 2012 geopend en heeft maarliefst 1,1 miljard dollar gekost. In het gebied liggen naast verschillende restaurants en winkels ook 3 attracties, namelijk Mater's Junkyard Jamboree, Luigi's Flying Tires en Radiator Springs Racers. Alle attracties in dit gebeid zijn erg leuk, maar de hoofdattractie is toch wel de Radiator Springs Racers.

Toen wij in Anaheim waren was het Cars Land gebied pas net een paar maanden geopend. We hadden tickets voor 3 dagen, waarbij we ook van park naar park konden hoppen. Op onze tweede dag stond een bezoek aan Disney California Adventure op het programma en we wilden zo vroeg mogelijk gaan, omdat we de attracties in Cars Land als eerste wilden doen en het hier nog wel eens erg druk zou kunnen zijn.




Nog voor opening van het park was het al heel erg druk bij de ingang. Op een gegeven moment gingen de hekken open en iedereen rende naar binnen, iedereen liep gelijk door richting Cars Land, waardoor er hele lange rijen ontstonden. De rij om een Fastpass te kunnen halen was zo lang, dat hij uitkwam bij de ingang van het park. Wij hadden geen zin om een aantal uur in de rij te gaan staan en besloten om eerst maar wat andere attracties te gaan doen.

Nadat we in wat andere attracties waren geweest kwamen we laat in de middag weer aan bij Cars Land. De rij bij Radiator Springs was nog steeds zo lang dat je er minstens 2,5 uur in zou moeten staan en alle Fastpasses waren al op. Nog steeds wilden we niet zo lang wachten en besloten om het de dag er op dan nogmaals te proberen.

De volgende dag was het wederom erg druk in het park en bij de attractie. Echter zag ik nu iets wat ik de vorige dag niet had gezien, er was namelijk een single riders lane (een rij voor mensen die in hun eentje de attractie doen, zodat wagentjes helemaal opgevuld worden). Ik stelde aan mijn vriendin voor om deze rij dan te nemen. Zelf bleef ze liever buiten op mij wachten in het zonnetje, dus moest ik alleen in de attractie. Ik vond het erg jammer dat ze niet mee ging, want met z’n tweeën in de rij staan is toch een stuk gezelliger. Dat je dan 1,5 minuut niet naast elkaar zit in een attractie maakt niet zo veel uit.




De rij waar ik in stond vorderde maar traag, ik heb zeker 45 minuten tot een uur staan wachten voordat ik de attractie kon betreden. Normaal gesproken duurt het maar maximaal een kwartiertje in de single riders lane, maar dat was hier dus niet het geval. De wachtrij was volledig gethematiseerd naar een oud stadje op de Route 66 (Radiator Springs) en al het gesteente leek allemaal net echt. Het is toch prachtig om te zien hoe Disney dit toch altijd weet voor elkaar te krijgen.

Eindelijk kon ik in een van de auto’s gaan zitten. De rit startte met een rustig stukje door het mooie landschap met een vrolijk muziekje op de achtergrond en opeens reed de auto een grot naar binnen, waar het dus donker was. We reden bijna tegen een vrachtwagen en andere Cars aan en werden bijna aangehouden door The Sheriff (een politieauto) die vroeg of dat we aan het racen waren.


De auto reed langs allerlei andere auto’s van de Cars film en opeens stonden daar Holley Shiftwell en Lightning McQueen ons op te wachten. De auto reed de Luigi’s Casa Della Tires binnen en opeens bleef hij lang staan. Dit was niet de bedoeling en er was iets defect aan de attractie. Het wachten duurde en duurde maar en ik maakte me een beetje zorgen over m’n vriendin, die natuurlijk buiten aan het wachten was. Telkens wanneer ik alleen in een attractie ga lijkt er wel iets mee aan de hand te zijn, waardoor ze lang moet wachten. De volgende keer moet ze maar gewoon met me mee gaan.

Na een tijdje kwam er weer beweging in de attractie, we zagen onze auto in een spiegel en kregen nieuwe banden er onder, zodat het op een echte raceauto zou gaan lijken. We kregen nog een verflaag over de auto en een boodschap mee van Doc, de coach van Lightning McQueen, en de race kon gaan beginnen!

We stonden naast een andere auto en we werden uitgezwaaid door Luigi en Guido. Daar ging we! De auto’s reden heel erg snel door het landschap van Radiator Springs onder een viaduct door richting de finishlijn. Het was echt heel erg leuk! Ik had mijn pet maar af gedaan, want die was anders echt weg gewaaid. Na de finish reed de auto weer een grot in waar Lightning McQueen en Mater ons feliciteerden met de geweldige race.


Ik vond de Radiator Spring Racers echt een hele leuke attractie. Het was erg jammer dat ik zo lang moest wachten en m’n vriendin niet mee ging. De tijd dat de attractie stil stond was ook minder, maar ik ben toch blij dat ik de attractie heb gedaan. Inmiddels zijn we al weer bijna 2 jaar verder en ik ga er van uit dat het nu wat minder druk zal zijn bij deze attractie. Wanneer je in het Disney California Adventure park bent sla deze attractie dan absoluut niet over, want ik denk dat je daar spijt van zal krijgen.