Pagina's

dinsdag 26 augustus 2014

Restaurant: Five Guys Burgers and Fries – Miami Beach, Florida

Restaurant: Five Guys
Adres: 1500 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten



Na veel goede verhalen over Five Guys Burgers and Fries gelezen te hebben op het internet besloten we om zelf ook eens bij een vestiging van dit restaurant te gaan eten. Tijdens onze reis naar Miami stond voor het eerst een bezoek aan Five Guys Burgers and Fries op het programma en ik was erg benieuwd of de hamburgers inderdaad zo lekker zouden smaken als wat ik overal had gelezen.

Five Guys Burgers and Fries is een keten van restaurants dat zich richt op het verkopen van hamburgers, hotdogs en friet. Het hoofdkantoor van dit ketenrestaurant staat in Lorton in Fairfax County, Virginia. De eerste vestiging van Five Guys Burgers and Fries werd geopend in 1986 in Arlington County, Virginia en tussen 1986 en 2001 zijn er 4 extra locaties bij gekomen die verspreidt liggen over de Washington D.C. metro area.

Sinds 2003 is Five Guys Burgers and Fries begonnen met het franchiseconcept, hierdoor is de keten heel erg snel gegroeid. In anderhalf jaar tijd waren er meer dan 300 franchisenemers gevonden, zodat het een nationale restaurantindustrie werd. Op dit moment zijn er meer dan 1.000 locaties van het restaurant geopend in de Verenigde Staten en Canada en zijn er nog eens 1.500 locaties in ontwikkeling, hierdoor is Five Guys Burgers and Fries de snelst groeiende fastfoodketen van Amerika.


Vanuit ons hotel, The Dorchester, was het een kleine 10 minuten lopen naar het restaurant. Het restaurant bevond zich op de 1500 Washington Ave, 33139  Miami Beach, nabij de Lincoln Road Mall. Het restaurant lag op de hoek van de straat en was redelijk groot van omvang. De buitenkant zag er uit als een echte American Diner, waarbij je ook nog eens buiten op het terras kon zitten.

Er liep echter een vrouw buiten rond die of dronken of onder invloed van drugs was en ze was constant aan het schreeuwen. Daarom kozen wij er voor om onze lunch binnen op te gaan eten. We liepen het restaurant binnen en keken op de menukaarten die opgehangen waren. Op het menu stonden onder andere verschillende soorten hamburgers, waarbij je kon kiezen tussen 1 of 2 stukken vlees, met daarnaast ook de mogelijkheid om er bacon en/of kaas bij te doen. Wanneer je de keuze voor je hamburger had gemaakt was je nog niet klaar met kiezen. Er was namelijk nog een hele lijst met extra ingrediënten en toppings waar uit gekozen kon worden. Je mocht zo veel extra ingrediënten en toppings kiezen als je zelf wilde. Je kon kiezen uit 15 verschillende producten, waaronder mayonaise, sla, augurken, tomaten, gegrilde uien en gegrilde champignons.


Mijn vriendin bestelde een Cheeseburger met mayonaise, sla en ketchup, met daarbij de Five Guys Style frietjes. Zelf bestelde ik een Bacon Cheeseburger met tomaat, uien, Bar-B-Q saus, Jalapeno pepers en groene pepers, zodat de burger lekker pittig werd. Ook bestelde ik er de Cajun Style frietjes bij. Allebei bestelden we er ook nog een softdrink bij. We kregen een bonnetje met een nummer, wat later afgeroepen zou worden.

Er stonden verschillende dozen in het restaurant met pelpinda’s, ofwel olienootjes, die je gratis mocht pakken tijdens het wachten op het eten. Dit vond ik erg grappig en een goede service van het restaurant. Het is ook een van de kenmerken van het restaurant. Toen ons nummer eenmaal werd omgeroepen moesten we naar de pick-up locatie gaan om ons eten op te halen. De hamburgers waren goed verpakt, zodat ze warm bleven en het viel me gelijk op dat ze heel dik waren. De frietjes waren grof en gefrituurd met de schil er nog omheen. Op de Five Guys Style frietjes zat alleen zout, maar op de Cayun Style frietjes waren cajunkruiden gestrooid. Ik kreeg hier heel erg veel dorst van, gelukkig hadden we met onze bekers de mogelijkheid om het drinken gratis bij te vullen en dat heb ik dan ook enkele keren gedaan.


De hamburgers waren heel erg lekker, een van de lekkerste hamburgers die ik ooit gegeten heb zelfs. Ze waren erg dik, sappig en mals en de smaak was echt verrukkelijk. Alle verhalen die ik vooraf had gelezen waren waar, dit was een van de beste hamburgerketens van het land en ik denk zelfs wel van de wereld, want waar zullen ze lekkerdere hamburgers maken dan in Amerika? Het was een hele flinke hap, maar omdat het zo lekker was hebben we het toch helemaal opgegeten. We hebben er echt van genoten.

We zaten bij het raam en we zagen en hoorden de vrouw buiten constant schreeuwen, er zaten ook wat mensen op het terras, waar ze soms wat tegen zei. Het leek mij niets om daar te zitten en ik had ook medelijden met de mensen die buiten zaten. Ik vond het vreemd dat er geen politie kwam om maatregelen te nemen, terwijl er toch best wel veel politie in Miami Beach aanwezig was.


 Toen we de hamburgers en de friet eenmaal op hadden wilden we nog iets na bestellen. Helaas bleek dat er geen desserts werden verkocht in het restaurant. We hadden echt zin in een ijsje, maar dat zat er dus helaas niet in. Mijn tip aan Five Guys Burgers and Fries is om een paar desserts te gaan verkopen, zodat we langer in het restaurant kunnen blijven zitten en wanneer de desserts net zo lekker zullen smaken als de rest van de gerechten die aan worden geboden dan zal dit ook een groot succes gaan worden.

We hebben heel erg lekker gegeten bij Five Guys Burgers and Fries, de hamburgers waren heerlijk en ik vond het leuk dat je de hamburger helemaal zelf kon personaliseren met de kaas, bacon, toppings en extra ingrediënten. Ook waren de frietjes erg lekker en kon je zo veel drinken als je wilde. Daarnaast vond ik het erg leuk dat er gratis pelpinda’s werden aangeboden, dat had ik toen nog nooit eerder gezien. Sinds ons bezoek aan Five Guys Burgers and Fries in Miami Beach zijn wij nog een paar keer vaker bij dit restaurant geweest, waaronder in Orlando en New York, hier ga ik een andere keer over schrijven. Wanneer je dus op zoek bent naar een echt lekkere hamburgerketen, met echt vlees wat niet op rubber lijkt, zoals bij een keten in Nederland, ga dan zeker weten naar Five Guys Burgers and Fries!