Pagina's

zondag 21 september 2014

Restaurant: Texas de Brazil – Chicago, Illinois

Restaurant: Texas de Brazil
Adres: 210 E Upper Illinois St, Chicago, IL 60611, Verenigde Staten



Onze reis naar Chicago maakten wij vanwege een speciale gelegenheid, mijn ouders waren tijdens reis namelijk 30 jaar getrouwd en dat moest natuurlijk op een speciale manier worden gevierd. Vooraf had ik al uitgezocht waar wij op de speciale avond konden gaan eten en uiteindelijk ben ik toen bij het restaurant Texas de Brazil uitgekomen, op de 51 E Ohio St, 60611 in Chicago. Het scheen een mooi chique restaurant te zijn midden in het centrum van Chicago met heerlijke vleesgerechten.

Texas de Brazil is een familiebedrijf en wordt in Amerika een churrascaria genoemd. Het restaurant heeft zowel locaties in Amerika als internationaal (helaas niet in Nederland) en is in 1998 voor het eerst geopend in Addison, Texas, in de buurt van Dallas. Het is een Braziliaans steakhouse dat bekend staat om zijn grote spiesen met vlees, de Zuid-Braziliaanse keuken wordt gecombineerd met grote stukken vlees in de stijl van Texas.


Vanuit ons hotel, het Palmer House Hilton, was het een korte rit met de metro naar het restaurant, we moesten uitstappen bij de halte Rush Street & Wabash Avenue en van daaruit was het nog een klein stukje lopen. Vooraf had ik gereserveerd en ik had de reservering meegenomen, we kregen een buzzer mee die kort daarna al af zou gaan.

We werden naar onze tafel toe geleid en tijdens deze wandeling zagen we de grote saladebar al staan en de grote spiesen met vlees voorbij komen. We gingen zitten aan de tafel en onze serveerder begon met het uitleggen van het concept van Texas de Brazil. Op de tafel lag er bij iedereen een klein rond kaartje met een rode en een groene kant. Wanneer je het kaartje met de groene kant naar boven liet wijzen dan kwamen de jongens met de spiesen vlees bij je langs en kon je er voor kiezen om het vlees te bestellen. Wanneer je het kaartje met de rode zijde bovenop de tafel had liggen dan liepen ze door. Je mocht zo veel vlees nemen als je wilde en je kon ook nog eten opscheppen van de grote saladebar. Het concept was duidelijk en wij hadden al aardig wat trek.


We begonnen alle 4, mijn ouders, mijn vriendin en ikzelf, met een voorgerecht van de saladebar. Er stonden verschillende soepen en allerlei soorten groenten, fruit en salades op en rond deze saladebar. Het zag er allemaal heel goed uit en het smaakte ook erg lekker. Na het voorgerecht was het tijd voor de lekkere stukken vlees, er werden 16 verschillende soorten vlees geserveerd, waaronder Filet Mignon, Braised Beef Ribs, Lamb Chops, Pork Ribs Brazilian Picanha en Brazilian Sausage. De verschillende mensen van de bediening liepen hiermee rond. Wanneer je er voor koos om een bepaald stuk vlees te bestellen werd het van de spies met een vlijmscherp mes voor je afgesneden. Eigenlijk wilde ik alle 16 verschillende stukken vlees wel proberen, want het zag er allemaal uitstekend uit en het smaakte verrukkelijk. Jammer genoeg was mijn maag niet zo groot en moest ik toch een paar keer een lastige keuze maken.

Aan de zijkant van het restaurant was er een hele grote wand met heel veel verschillende wijnflessen opgesteld. Hoe hoger de fles lag des te duurder de wijn was. Er hing een dame aan een trapeze die de flessen wijn elke keer voor de gasten pakte. In eerste instantie had ik het niet eens in de gaten, omdat je zoiets natuurlijk niet verwacht, maar het was echt geweldig om te zien. Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt en het zal me ook altijd bijblijven, het is een van de redenen waarom ik zo dol op het reizen naar Amerika ben.



Nadat we inmiddels een flink aantal stukken vlees en het nodige van de saladebar gegeten hadden was het tijd om het cadeau aan mijn ouders te geven wat ik voor ze had geregeld ter ere van hun 30 jarig huwelijk. Ik had een kaart gemaakt met op de voorkant een van de trouwfoto’s van 30 jaar terug en had er een geplastificeerde uitnodiging voor een nieuwe bruiloft van gemaakt. De week nadat we in Chicago waren gingen we namelijk, via San Francisco,  naar Las Vegas toe. Mijn moeder had gedacht dat mijn vriendin en ik zouden gaan trouwen in Las Vegas en samen met mijn vader begon ze de kaart te lezen. Mijn moeder had het verkeerd, in de kaart had ik namelijk geschreven dat ik 30 jaar geleden helaas niet op hun bruiloft kon zijn, omdat ik toen nog niet geboren was, en dat ik het erg jammer vond dat ik dit heb moeten missen. Om het nu toch mee te mogen maken had ik voor mijn ouders geregeld dat zij in een van de kapelletjes in Las Vegas (The Graceland Weddings Chapel) elkaar opnieuw het jawoord zouden gaan geven. Mijn ouders konden het eerst niet echt geloven en werden een beetje emotioneel. Ze vonden het erg leuk en ook spannend en ze keken al uit naar deze speciale gelegenheid. In een ander bericht vertel ik hoe het is gegaan, het was echt heel erg mooi kan ik jullie verklappen.

Toen mijn ouders eenmaal bijgekomen waren van het cadeau dat ik ze had gegeven besloten we om een dessert te bestellen. Allerlei desserts waar je uit kon kiezen werden op een dienblad getoond, mijn vriendin en ik bestelden de Chocolate Mousse Cake. Bij mijn reservering had ik aangegeven dat het de 30th Anniversary van mijn ouders was en zij kregen een Crème Brûlée en een bak met vanille-ijs met in chocoladeletters geschreven Happy 30th van het huis.



We hadden heerlijk gegeten, mijn ouders waren 30 jaar getrouwd en ik had ze goed verrast. We bleven nog in het restaurant zitten om dit alles met een klein likeurtje te vieren. Verschillende flessen likeur werden getoond en allemaal kozen we een drankje uit. We hebben er echt van genoten. Het was heel erg gezellig en het was een mooie gedenkwaardige avond, waar we het nu nog steeds vaak over hebben.

Het bezoek aan Texas de Brazil in Chicago was voor ons heel erg geslaagd. Het is wat duurder dan andere restaurants in Amerika, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het vlees was heel erg lekker en de keuze van de saladebar was enorm. Het dessert en het likeurtje waren heerlijk en de vrouw aan de trapeze maakte de avond helemaal af. Wil je dus een keer iets duurder uit eten, maar dan wel echt genieten van heerlijk vlees en een erg fijne sfeer ga dan naar Texas de Brazil.