Pagina's

zaterdag 11 oktober 2014

Themepark attractie: Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! Disney California Adventure – Anaheim, Californië

Themepark attractie: Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue!
Adres: 1313 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Het attractiepark Disney California Adventure vind ik een ondergewaardeerd park. Het park heeft namelijk een hele eigen stijl en heeft veel verschillende attracties die niet in andere Disneyparken zijn te vinden. Een van deze unieke attracties is Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! Deze attractie is volledig gebaseerd op de Walt Disney Pictures/Pixar film Monsters, Inc en is een aanrader voor jong en oud! De attractie is geopend in januari 2006 en kwam als vervanging van de dark ride Superstar Limo in het park.

Het duurde voor ons wel even voordat we uiteindelijk bij de attractie waren beland. Bij binnenkomst van het park sloegen wij namelijk rechtsaf en hebben zo de hele ronde van het park gedaan. De locatie van de attractie Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue bevond zich in Hollywood Land en dat was voor ons een van de laatste gedeeltes van het park. Je zou er dus snel kunnen komen wanneer je bij binnenkomst rechtdoor loopt door Buena Vista Street en dan gelijk de eerste afslag naar links neemt en vervolgens nogmaals de eerste afslag links.



De attractie is gevestigd in een grote loods met een hele kleurrijke voorkant. De voorgevel van de attractie bestaat namelijk uit allerlei verschillende gekleurde opgestapelde slaapkamerdeuren van kinderen. In enkele van de deuropeningen staan de bekende figuren van Monsters Inc. zoals Mike Wazowski, Sulley en Roz. De wachtrij begint buiten, waarbij je tussen verschillende  hekjes door wordt geleid, gelukkig was het niet druk bij de attractie toen wij er waren en konden we zo doorlopen. De wachtrij was gethematiseerd met posters van onder andere de “The Winner of 13 Screamy Awards” en het restaurant "Harryhausen’s".

Vanuit de wachtrij buiten liepen we naar binnen toe Monstropolis binnen, er konden (zogenaamd) tickets gekocht worden voor de trams en we zagen de mensen in de wagentjes al voorbij komen. De wachtrij ging binnen verder, op televisie werden verschillende reclames getoond van artikelen waarmee kinderen bang gemaakt konden worden en verder was alles volledig naar een ondergronds station in Monstropolis gethematiseerd. Uiteindelijk kwam je in de ruimte terecht waarin je in de wagentjes moest gaan zitten. De wagentjes leken op wat lang uitgestrekte taxi’s. Elk wagentje bestond uit 3 rijen en op elke rij konden 2 personen zitten.



De attractie begon met een rit door de straten van Monstropolis. Aan de zijkanten van het voertuig werd op een klein scherm een toeristisch filmpje over Monstropolis afgespeeld dat opeens onderbroken werd door een special report waarin werd medegedeeld dat er een mens was gesignaleerd in Monstropolis, dit werd als zeer gevaarlijk gezien en de monsters moesten hopen dat alles goed zou gaan.

Tijdens de rit die volgde zagen we Mike Wazowski samen met zijn vriendin romantisch in een auto zitten, verschillende monsters stonden op de uitkijk en er werd gefilmd door het nieuws vanwege het feit dat er een meisje in Monstropolis was gesignaleerd. Opeens zagen we daar Sully staan met het meisje (Boo) als monster vermomd in zijn handen.  

In de volgende scene kwamen we uit bij het restaurant Harryhausen’s, waar eerder reclame van werd gemaakt op de verschillende posters. Het rook hier heel apart, een grote octopus was bezig met een gerecht wat op sushi leek en de monsters in het restaurant waren overstuur. Buiten het restaurant stonden Mike Wazowski en Sully met Boo in zijn armen bij een deur te wachten, Mike was in paniek en gebaarde heftig.



De CDA (Child Detection Agency) was in gele pakken gekleed op zoek naar Boo, maar ze konden haar niet vinden. In de scene die volgde in het douchelokaal met verschillende kluisjes was Mike nog steeds overstuur en probeerde Sully om Boo naar buiten te lokken. De taxi reed vervolgens een nieuwe ruimte binnen waar monsters bij een aantal deuren stonden te wachten. Mike, Sully en Boo stonden boven op een platform te wachten en keken of dat de deur van Boo langskwam, zodat ze terug kon gaan naar de mensenwereld.  Allerlei verschillende deuren gingen langs en over de taxi heen, dit was ook een bekende scene van de film en ik vond dit persoonlijk een van de mooiste scenes van de attractie.

Voordat de deur van Boo gevonden werd maakte zij eerst nog een aantal monsters erg aan het schrikken.  Uiteindelijk zagen we dan toch Mike Wazowski en Sully staan met de deur van Boo en Boo in hun handen. Sully keek verdrietig dat Boo terug zou gaan naar de mensenwereld en Mike was juist erg blij. In de scene die volgde was de CDA bezig met het schoonmaken van de stad en een nieuwsreporter meldde dat alles weer veilig was. Op het laatste moment zagen we ook Roz nog staan, voordat we uit de attractie moesten stappen praatte zij nog even tegen ons en stelde grappige vragen aan de mensen met Mickey Mouse oren op hun hoofd.

Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! vond ik een hele leuke attractie. Zowel in Parijs als Orlando is een attractie als deze van harte welkom. Het verhaal van de film werd op een perfecte manier uitgebeeld en het was een van de leukste dark rides van het park. Ik hou meer van dit soort attracties dan van achtbanen en voor mij kunnen er dan ook niet genoeg van dit soort attracties in een pretpark zijn.