Pagina's

vrijdag 13 maart 2015

Hotel: Disney's Paradise Pier Hotel – Anaheim, Californië

Hotel:  Disney's Paradise Pier Hotel
Adres: 1717 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Het mooie van de hotels op de verschillende Disneyresorts vind ik dat ze meestal helemaal gethematiseerd zijn en de sfeer die er hangt heeft altijd iets magisch. Het is alleen wel jammer dat je vaak diep in de buidel moet tasten om deze sfeer te kunnen proeven. De kamers zijn zeker niet goedkoop en om een hele vakantie in een Disneyhotel te verblijven is er een vrij dikke portemonnee nodig. Om tijdens onze vakantie naar Anaheim, Californië toch even iets van de Disneyhotels en de omgeving waarin zij staan mee te kunnen maken zijn mijn vriendin en ik op een van de dagen bij alle 3 de Disneyhotels op het Disneyland Resort gaan kijken. Het minst dure hotel op dit resort is het Disney's Paradise Pier Hotel en het ligt tussen het Disneyland Hotel en het Grand Californian Hotel in.



Het Disney's Paradise Pier Hotel  is in 1984 geopend onder de naam The Emerald of Anaheim en heeft later in 1989 de naam Pan Pacific Hotel gekregen. Op dat moment was het hotel nog niet in eigendom van The Walt Disney Company, maar was het in handen van het Japanse Tokyu Group. Pas in 1995 heeft Disney het hotel gekocht van de Tokyu Group en noemde het toen het Disneyland Pacific Hotel. Het heeft 5 jaar geduurd voordat het hotel opnieuw een naamsverandering onderging, want pas sinds het einde van het jaar 2000 heeft het Disney's Paradise Pier Hotel zijn huidige naam gekregen. Het hotel is genoemd naar het gebied langs de waterkant van het aangrenzende Disney California Adventure Park. Vanuit dit gebied van het park is het Disney's Paradise Pier Hotel goed te zien.






Vanaf het hotel waar wij zelf verbleven, het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground, was het een korte wandeling door het Downtown Disney District richting de hotels van het Disneyland Resort. Het tweede hotel dat we tegenkwamen was het 15 etages tellende Disney's Paradise Pier Hotel. Het hotel met in het totaal 481 kamers, waarvan 29 suites, lag op een mooie locatie en was omheind met veel groen en bomen. Aan de zijkant van het gebouw hing het embleem van het hotel en het zag er keurig net in mooie kleuren geschilderd uit.

We kwamen het hotel binnen vanaf de straatkant waar ook de parkeergarage van het hotel zich bevond en betraden direct de Disneywereld aan het strand. Het hotel was volledig gethematiseerd en leek heel erg veel op een strandhotel, welke je ook vaak langs de stranden in Californië ziet staan. Enkele meters na binnenkomst van het hotel was er voor de kinderen een kleine bioscoop (het Paradise Theater) gemaakt, met strandstoeltjes in het zand en het scherm verwerkt in een zandkasteel. Op het scherm werden verschillende Disneyfilms getoond en het zag er superleuk uit. Naast het bioscoopje lag een Arcadehal met allemaal spelletjes en Arcadekasten waar de jonge en oudere kinderen zich konden vermaken.





In een van de openbare ruimtes van het hotel stond een levensgroot beeld van de badgast Goofy met een surfboard  in zijn hand en ook de wanden waren versierd met surfplanken. Verschillende restaurants in het hotel waren ook naar het strand- en surfthema vernoemd, zoals bijvoorbeeld The Sand Bar en de Surfside Lounge. Het leek dus echt alsof we in een hotel dichtbij het strand waren beland en ik kreeg al gelijk zin om een duik in de zee te nemen.

Helaas was er geen zee op loopafstand van het hotel te vinden , maar het hotel had wel een zwembad en een glijbaan. Om bij dit zwembad te komen moesten we met de lift naar de 3e etage van het Disney's Paradise Pier Hotel.  Het zwembad was geopend van 6:00 tot 22:00 en de glijbaan van 11:00 tot 19:00 uur. Wij waren natuurlijk geen hotelgasten en mochten dan ook niet in het zwembad zwemmen.  Gelukkig mochten we wel even kijken en wat foto’s maken van het bad.  Het zwembad zelf was niet zo groot, het was eigenlijk een lange rechthoek, waarvan de hoeken waren afgesneden.  De gele glijbaan was ook niet zo groot, maar zag er wel heel leuk uit en was gebaseerd op de klassieke achtbanen die in Amerika regelmatig op de stranden zijn te vinden. Het geheel van het zwembad  inclusief het kinderbadje en het bubbelbad zag er erg kleurrijk en vrolijk uit en we konden zien dat de mensen er van genoten om er te zijn.









Helaas zijn we niet in een van de hotelkamers binnen geweest, maar we hebben wel een kijkje genomen in de verschillende hallen en gangen van het hotel. Alles zag er keurig netjes en schoon uit en ik vond het ook wel logisch dat Disney veel geld vraagt voor overnachtingen in hun hotels, want je krijgt er als gast toch best wel veel voor terug.

Nadat we het rondje hadden gemaakt door het hotel en ook gekeken hadden bij het zwembad was het voor ons weer tijd om verder te gaan, verder naar het volgende Disneyhotel op het resort, namelijk het Grand Californian Hotel. Hoe het hier was schrijf ik een andere keer. Ik vond het erg leuk om even in het Disney's Paradise Pier Hotel te zijn geweest. Het was een mooi hotel met een erg leuk Disneystrandthema er in verwerkt, echter straalde het Disney's Paradise Pier Hotel van alle 3 de hotels op het resort de minste luxe uit. Wanneer je het geld er voor over hebt, maar toch ook niet belachelijk veel voor een Disneyhotel wilt betalen dan is het bezoeken van het  Disney's Paradise Pier Hotel wel het overwegen waard, want je zult je er zeker gaan vermaken.