Pagina's

dinsdag 15 december 2015

Amerikaans eten en drinken in NL: San Marco American Style Sweet Pizza Chocolate Brownie



Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over een Amerikaans product in Nederland. Ik vond het wel weer eens tijd worden, alleen was ik er nog niet over uit welk product het zou gaan worden. Een paar weken terug was ik samen met mijn vrouw in de supermarkt en opeens zag ik in het vriesvak tussen de pizza's en de snacks een Chocolate Brownie Sweet Pizza van het merk San Marco staan. Ik werd er natuurlijk gelijk door aangetrokken en liep naar het vriesvak toe, ik opende de deuren en wist dat ik deze pizza mee moest gaan nemen. Ik liet de pizza aan mijn vrouw zien en ze begon te lachen, ze keek er ook niet van op dat ik de pizza bij onze andere boodschappen in het wagentje legde. Ze zei meteen dat alleen wanneer ik meega boodschappen doen er van dit soort producten in het wagentje terecht komen. Het is maar af en toe dat ik meega en ik vind ook wel dat er dan best iets lekkers meegenomen mag worden.

De pizza legde ik thuis in de vriezer en was van plan om die het weekend op te gaan eten. Aan mensen die langskwamen liet ik de Chocolate Brownie pizza zien en iedereen was benieuwd hoe het zou gaan smaken. Ik heb dus gewacht tot het weekend om de pizza op te eten, we hadden samen een gezellige dag gehad en ik vond het een mooie tijd voor de pizza. Ik haalde de pizzadoos uit de vriezer en was erg benieuwd hoe deze eruit zou zien. Voorzichtig maakte ik de doos open en haalde er de in plastic verpakte pizza uit. Ik vond het er al gelijk heerlijk uitzien en ik werd niet teleurgesteld. De oven had ik al op 180 graden voorverwarmd en ik hoefde de pizza nu dus alleen nog maar uit het plastic te halen, voordat hij de oven in ging.




Een heerlijke geur kwam me tegemoet toen ik het plastic verwijderd had, dit beloofde veel! Ik zette de timer op 14 minuten en plaatste de pizza in het midden van de oven. Het wachten kon nu gaan beginnen. De geur die vanuit de oven de kamer in kwam was heerlijk! Af en toe keek ik even in de oven of alles goed ging en ik kreeg steeds meer trek in de pizza. Na een klein kwartiertje te hebben gewacht hoorde ik de ping en ik wist dat het tijd was om te gaan genieten!

Ik haalde de pizza uit de oven en legde deze op een snijplank. De pizza was belegd met een dikke laag chocoladepasta met daarbovenop stukken gesmolten witte en bruine chocolade en stukjes brownie, dit alles lag op een krokante broodbodem, wat een uitvinding zeg! Echt iets voor mij als chocoladeliefhebber. Ik sneed de pizza in 4 stukken en legde 2 stukken op het bord van mijn vrouw en 2 stukken op mijn eigen bord.



Ik riep mijn vrouw dat de pizza klaar was en ze kwam snel naar beneden toe gerend. Zij is niet zo'n chocoladeliefhebber zoals ik, ze vindt het wel lekker, maar vaak vindt zij de Amerikaanse chocoladegerechten, zoals de ijsjes of cheesecakes toch wat te machtig, zoals ze dat zelf dan noemt. De pizza rook heerlijk en zag er ook erg lekker uit, ik nam direct een hap van de binnenkant van de pizza, nu dat ik dit opschrijf loopt het water me alweer in de mond. Alle verschillende chocoladesmaken kwamen goed tot zijn gerecht en de harde stukken chocolade en brownie samen met de zachte chocoladepasta maakten het een smeuïg geheel. Wat lekker zeg! Een chocolade-explosie waar ik echt van heb genoten.

Mijn vrouw vond de pizza ook wel lekker, maar niet zo lekker zoals ik dat vond. Dat verwachtte ik eigenlijk ook al en ik hoopte er op dat zij de Chocolate Brownie pizza te machtig zou vinden. Gelukkig voor mij was dat het geval en haar 2e stuk mocht ik dan ook opeten. Ik had dus driekwart van Chocolate Brownie pizza opgegeten en vanaf de eerste hap (of nou ja eigenlijk al sinds dat ik de pizza in de supermarkt zag liggen) heb ik ervan genoten. Het is een echte pizza voor chocoladeliefhebbers en het is ook gewoon leuk om het een keer te proberen. San Marco is geen Amerikaans merk, maar een Chocolate Brownie pizza is natuurlijk wel erg Amerikaans. Ik vind het in ieder geval een aanrader en ga in de toekomst zeker nog wel eens vaker een Chocolate pizza eten! Ik kijk er alweer naar uit!